Tudja meg, milyen orvoshoz fordulhat panaszaival, ha alvászavaroktól szenved?

604
HOZZÁSZÓLÁS:

A fül-orr-gégész szakorvosok képesek leginkább arra, hogy a felső légutak szűkületeit felismerjék. Ma már ugyanis rendelkezünk olyan modern optikai eszközökkel, amelyekkel a légutakat az orrnyílásoktól kezdve a tüdőkig megvilágíthatóvá, így láthatóvá is lehet tenni. Annak eldöntésére azonban, hogy valakinek ártalmatlan vagy kóros a horkolása, alvásvizsgáló laboratóriumra van szükség.

Megfelelő tapasztalatokkal rendelkező fogszakorvos vagy szájsebész döntheti el, hogy milyen jelentősége van az állkapcsok fejlődési zavarainak, ill. a fogsor záródalvaszavar-rossz-alvas-06ási rendellenességeinek.

Rendszerint belgyógyász vagy tüdőgyógyász közreműködésére is szükség van, ha a tüdő, ill. a szív és az érrendszer pontosabb vizsgálata indokolt. Sok esetben az obstruktív apnoében szenvedő beteg belgyógyászati, ill. tüdőgyógyászati vizsgálatának eredménye teljesen normális, hiszen az eltérések csak alvás közben észlelhetők. A betegeket tehát alvás közben kell vizsgálni, hogy a kóros állapotot fel lehessen deríteni.

⇒ Ideggyógyászati vizsgálatra azért lehet szükség, hogy tisztázható legyen, vajon a nap folyamán jelentkező kifejezett fáradtságérzés hátterében valóban csak alvás közben kialakuló légzészavar van-e, ill. hogy az alvászavarok egyéb formáit biztonsággal ki lehessen zárni.

Természetesen a legtöbb betegnek nem kell valamennyi felsorolt szakorvossal megvizsgáltatnia magát, mert a legtöbb horkoló beteg esetében egy alvást vizsgáló laboratóriummal kapcsolatot tartó fül-orr-gégész biztonsággal el tudja dönteni, hogy jelentőség nélküli vagy kóros és kezelendő a horkolás.

Horkoló gyerekek esetében a gyermeket ismerő gyermekorvosnak vagy háziorvosnak kell döntenie arról, hogy bevonja-e a fülészt kis betege kezelésébe.

604
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]